8.7
1335 beoordelingen

013-5323509
Geen lange wachtrijen!

We halen nu alle prijzen op
Alle vakanties vanaf Maastricht
Hét reisbureau voor Maastricht Aachen Airport
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige reisadviseurs
Wij halen de actuele informatie op
Even geduld, we checken grondig..
7 dagen per week bereikbaar
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Raadpleeg onze deskundige reisadviseurs
We halen de actuele informatie op
Even geduld, we checken grondig..
Alle vakanties vanaf Maastricht
Veilig boeken bij ANVR- en SGR reisbedrijf
Hét reisbureau voor Maastricht Aachen Airport

KRETA

Introductie

Kreta is het grootste en tevens ook het bekendste eiland van Griekenland. Het is het zuidelijkst gelegen van alle eilanden. Jaarlijks bezoeken talloze toeristen het zonovergoten eiland voor een heerlijke strandvakantie. Kreta is een prachtig eiland, rijk aan historie en met een adembenemende natuur.

De bekende kloven, de steile kliffen aan de kust, de eindeloze zandstranden, de vele wijn-, olijf- en sinaasappelgaarden zijn hét beeld van Kreta. Het eiland kent meerdere gezichten qua toeristen. Zo gaan de jongeren in het hoogseizoen massaal naar de badplaats Chersonissos voor een ‘feestvakantie’, verblijven gezinnen met kinderen of stellen in het prachtige Rethymnon en zijn wandelaars helemaal in hun element bij de bekende samariakloof. Kreta heeft voor iedereen wel iets te bieden! Een veelzijdig eiland met zijn eigen charmes.

De bekendste badplaatsen zijn Chersonissos, Malia, Rethymnon en Agios Nikolaos. Ook de kleine badplaatsen hebben hun eigen Griekse charme. De hoofdstad van Kreta is Heraklion waar tevens ook de luchthaven is gevestigd.

TIP: Huur een auto, en ontdek de prachtige typisch Griekse pittoreske dorpjes. Rijd langs de prachtige stranden en het binnenland van het eiland, stop bij een lokale taverne voor een heerlijke pita gyros en een verfrissend drankje.

Bezienswaardigheden

Leuk om te doen op Kreta:

Bezoek de opgravingen bij Knossos, waarbij het paleis de belangrijkste attractie is. Een deel van het paleis is herbouwd. Een deel van de vondsten bij Knossos is te bewonderen in Heraklion in het archeologisch museum.

De Samaría kloof. In het zuidwesten van het eiland liggen meer dan 50 kloven, Waarvan de Samaría kloof en de Imbros kloof de bekendste zijn. De wandeltocht door de Samaría kloof is 18 km, die van de Ibmros kloof 12 km. U heeft voor deze tocht een goede conditie nodig en stevige wandelschoenen zijn zeker aan te raden!

Volg OpVakantieVanaf

Back to Top